Tuuliniemi

Mistä tulee nimi Tuuliniemi? Ne, jotka Tuuliniemessä ovat käyneet, tietävät kyllä vastauksen… ”Tuuliniemi, sen sai palstamme nimekseen useiden ehdottamana”, kertoo päiväkirja lippukuntaleiriltä 1950.

Tällä Tuuliniemessä otetulla kuvalla Annina Hilska voitti Partio-lehden kuvakisan.

Tuuliniemi on Kouvolan Tyttöpartion leirialue Valkealan Kuivalassa. Alue ostettiin 1948. Idea syntyi näin: ”Leirikodin syntysanat lausui Visa (Sylvi Visapää)Kouvolan Tyttöpartion 30-vuotisjuhlassa 14.3.1948 kertoessaan amerikkalaisista partiotaloista niin, että vanhempien neuvosto innostui.” Tuumasta toimeen: ”Lokamarraskuun vaihteessa tekivät vanhempainneuvoston jäsenet, rvat Kerttu Aalto ja Ines Lindfors lippukunnanjohtaja Liisa Hamusen kanssa retken Uttiin ja löysivät kauniin niemen Haukka- ja Rapojärven välistä.” Kaupat tehtiin paikallisen maanomistajan kanssa 1948. Tuuliniemessä on käynyt myös partioliikkeen perustajan vaimo Lady Baden-Powell, kesällä 1969. Ladyn tervehdys on yhä olemassa Tuuliniemen päiväkirjassa.

Tuuliniemen nykyinen päärakennus on 60-luvulta. ”Kämppää” on kunnostettu kovasti talkoovoimin ja pääosin EU-rahoilla 2006 – 2012. Paljon on tunteja käytetty, mutta paljon on aikaiseksi saatukin. Katto ja osa ikkunoista on uusittu, ulkovuoraus ja eristeet vaihdettu, toimimaton takka on korvattu kamiinalla, keittiö on saanut täysin uuden ilmeen ja tuvan puolikin on päivitetty valoisammaksi. 90-luvulla palaneen saunan tilalle rakennettua hirsisaunaakin on jo kunnostettu kosteusvahingon ja näätä-ongelman vuoksi. Olemme saaneet alueelle myös uuden ruokailukatoksen ja kiintolaavun.

Tuuliniemi on monien muistojen syntysija entisille, nykyisille ja varmasti tulevillekin partiolaisille. Leiripaikka on ollut vuosien saatossa ahkerassa käytössä tyttöpartion lisäksi muillakin lippukunnilla. Remonttivuosina toiminta on keskittynyt enimmäkseen vasara- ja naulahommiin. Nyt remonttien valmistuttua edelleen toivotamme tervetulleiksi partiolaisia ympäri Suomea, miksei kauempaakin, retkeilemään ja leireilemään seutukunnan hienoimmalle leiripaikalle.