Partio on loistava harrastus kaiken ikäisille!

Partio on tekemisen kautta oppimista, retkeilyä luonnossa, seikkailuja, laulamista, suunnistamista, leikkimistä, yöpymistä teltassa, elämyksiä ulkomailla, kalliokiipeilyä, telttasauna, kokkailua, naurua, partiohuutoja, osallistumista leireille, rakentelua, vaeltamista, iltanuotiota, vaahtokarkkeja, melomista, ystävyyden rakentamista yli rajojen. Ja paljon muuta.

Jos kiinnostuit pääset liityymään alla olevan lomakkeen kautta!

Mitä partio on?

Partio on tekemisen kautta oppimista, retkeilyä luonnossa, seikkailuja, laulamista, suunnistamista, leikkimistä, yöpymistä teltassa, elämyksiä ulkomailla, kalliokiipeilyä, telttasauna, kokkailua, naurua, partiohuutoja, osallistumista leireille, rakentelua, vaeltamista, iltanuotiota, vaahtokarkkeja, melomista, ystävyyden rakentamista yli rajojen. Ja paljon muuta.

Partio on brittiläisen Lordi Robert Baden-Powellin perustama maailmanlaajuinen liike – siis nuoriso- ja kasvatustoimintaa lähes jokaisessa maailman kolkassa! Päämääränä on tukea lasten ja nuorten kasvua vastuuntuntoiseksi, aktiiviseksi ja tasapainoiseksi ihmiseksi, heidän yksilöllisen ominaispiirteensä huomioon ottaen. Kaikessa toiminnassamme näkyvät tavoitteet, joita ovat suhde itseen, suhde toisiin ihmisiin, suhde yhteiskuntaan ja suhde ympäristöön.

Partiolaisen ihanteet

  • Rakentaa ystävyyttä yli rajojen
  • Tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen
  • Kehittää itseään ihmisenä
  • Etsiä elämän totuutta
  • Kunnioittaa toista ihmistä
  • Rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä
  • Olla luotettava

Kenelle partio on?

Partio on kaikille.

Partioon liittyessä kuulut automaattisesti johonkin ikäkauteen, jossa ohjelma on juuri sinun ikäisellesi sopivan haastavaksi ja mielenkiintoiseksi suunniteltua.

Sudenpentu on 7 – 9-vuotias
Seikkailija on 10 – 12-vuotias
Tarpoja on 12 – 15-vuotias
Samoaja on 15 – 17-vuotias
Vaeltaja on 18 – 22-vuotias

Aikuisia ovat kaikki nämä ikäkaudet ohittaneet partiolaiset. Aikuiset ovat toiminnan tukipilareita, mahdollistajia, jotka tukevat lasten ja nuorten osallistumista viikkotoimintaan, retkille ja tapahtumiin. Aikuiset ovat johtajia ja esimerkkejä, aikuisia tarvitaan aina.

 Partio on avointa kaikille ikään, sukupuoleen, uskontoon tai vakaumukseen, etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, seksuaaliseen suuntautumiseen ja toimintakykyyn katsomatta. Jokainen, joka hyväksyy partion päämäärän ja arvopohjan on tervetullut mukaan toimintaamme.

Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus, sillä mitään erikoisvarusteita ei tarvita, ellei niitä itse halua hankkia. Uudelle Jäsenmaksu on noin 50 euroa vuodessa ja sillä saa osallistua sekä oman paikallisyhdistyksen eli lippukunnan, Kymenlaakson Partiopiirin että Suomen Partiolaisten järjestämään toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Jäsenmaksuun sisältyy lisäksi partiovakuutus.
(lue lisää partiovakuutuksesta täältä)

Erilaisista lippukuntamme tapahtumista esimerkiksi leireistä ja retkistä kertyy vuoden mittaan lisää tapahtumakohtaisia maksuja, jotka ovat mm. tapahtuman pituudesta riippuen 5-50 euron välillä. Toisinaan osallistumme suurleireille, jotka ovat vieläkin kalliimpia. Osallistuminen on kaikkiin tapahtumiin tietenkin vapaaehtoista eikä vaikuta mitenkään viikkotoimintaa osallistumiseen – mutta kukapa haluaisi jättää väliin partiokavereiden kanssa seikkailun!

Kun partiovuosia kertyy tai halukkuus kasvaa, voi hankkia itselleen myös esim. partiopaidan, partiohupparin, taitomerkkejä koristamaan hihoja ja tietysti rinkan, jossa kantaa tavarat retkelle. Partiolaiselle riittää partiohuivi, maksettu jäsenmaksu ja iloinen partiomieli.

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa kokoonnutaan kerran viikossa lippukunnan (eli paikallisyhdistyksen) kokoontumistiloissa oman ryhmän kanssa. Näissä kokouksissa harjoitellaan erilaisten aktiviteettien avulla erä-, leiri-, käden-, ensiapu- ja kansalaistaitoja. Kokouksissa partiotaitojen oppiminen tapahtuu usein huomaamatta, kun touhuttavaa, leikittävää ja yhdessä tekemistä on paljon. Tarkoituksena partiossa ei ole vain istua kokouksissa, vaan partion tarkoituksena on olla elämyksellinen seikkailu, jolloin luottamus omiin taitoihin kasvaa.

Ryhmissä toimiminen on partion perusajatus ja ryhmissä opitaan toisten hyväksymistä, yhdessä tekemistä, johtamista sekä sosiaalisuuden ja luovan ajattelun taitoja. Partiossa asioista päätetään yhdessä – läpi kaikkien ikäkausien lapsille ja nuorille annetaan vastuuta kokeilla ja tehdä itse. Partiossa kaikki ovat kavereita keskenään ja koulutettujen johtajien turvallisessa läsnäolossa lapsen ja nuoren on hyvä kasvaa ja oppia.

Luonto on partiossa hyvin keskeinen osa toimintaa, kokouksissa ollaan paljon ulkona ja sen lisäksi ympäri vuoden tehdään erilaisia retkiä niin metsään kuin vesillekin. Retkillä ja leireillä käydään oman ryhmän tai lippukunnan kanssa, mutta myös koko Suomen tai jopa maailmanlaajuisesti. Lisäksi yhdessä osallistutaan vuoden mittaan partiotaitokisoihin, juhliin, vaelluksiin ja mitä erilaisimpiin tapahtumiin ja tempauksiin.

Milloin voin aloittaa?

Vaikka HETI! Mene yhteystiedot kohtaan ja ota yhteyttä meihin, kerro itsestäsi ja kysy lisää. Voit myös täyttää heti liittymislomakkeen. Kannattaa silti ottaa yhteyttä meihin puhelimitse tai sähköpostilla, niin katsotaan yhdessä sinulle sopiva ryhmä tai pesti!